Kúpiť rotopéd – e-shop

Sprievodca výberom
rotopédov


Rotopéd  >  Pozor, rotopedy v posilňovniach sú plné baktérií

Pozor, rotopedy v posilňovniach sú plné baktérií

Výskum spoločnosti FitRated prekvapil aj jeho autorov. Zistili totiž, že rotopedy a ďalšie fitness stroje či pomôcky v posilňovniach majú na sebe viac baktérií a choroboplodných zárodkov než záchodové dosky, verejné kohútiky a podnosy v školských jedálňach.

Odborníci skonštatovali, že každý stroj "hostil" viac než milión choroboplodných zárodkov na ploche 6,45 cm². Konkrétne:

  • magnetický rotoped: 39× viac baktérií ako podnos v školskej jedálni
  • bežecký pás: 74× viac baktérií ako kohútik verejného umývadla
  • sada činiek: 362× viac baktérií ako záchodová doska

Nájdené baktérie pritom spôsobujú zápaly uší a očí, zápal pľúc, otravu krvi, kožné infekcie a sú tiež rezistentné voči antibiotikám.

Nemilú situáciu spôsobuje to, že sa v posilňovniach strieda veľké množstvo ľudí a dezinfekcii nie je zďaleka venovaná taká pozornosť, akú by si zaslúžila. Každý prístroj by mal byť po použití dezinfikovaný. Lenže čo robiť, keď sa na to nemôžeme spoľahnúť? V zásade sa ponúkajú 3 možnosti:

  • svojpomocná dezinfekcia fitness strojov a pomôcok v posilňovniach - na trhu sú na to určené antibakteriálne servítky alebo spreje, ktoré si môžete pribaliť do batohu
  • nechodiť v posilňovni naboso, nedotýkať sa tváre bez umytia rúk (antibakteriálnym mydlom), vymeniť si oblečenie ihneď po tréningu
  • zariadiť si vlastnú domácu posilňovňu, ktorej čistotu budete mať neustále pod kontrolou

Ak zvažujete výber prvého fitness stroja na domáce posilňovanie, môžete zostať pri osvedčených modeloch. Moderné rotopedy sa úplne vyrovnajú novinkám na fitness trhu. Rotopedy na domáce použitie sa dajú kúpiť lacno, ale keď si priplatíte, získate elektronicky ovládaný magnetický rotoped, ktorý má ťažšie záťažové koleso, vyššiu nosnosť a hrudný pás, vďaka ktorému je cvičenie podstatne efektívnejšie.

Veľkým ťahákom nových rotopédov je prepojenie s tabletami. Kompatibilita so systémami Android a iOS (Apple) zabezpečí funkčnosť na takmer všetkých tabletoch a športovanie je tak oveľa zábavnejšie. Môžete si virtuálne zajazdiť v Alpách, svetových metropolách a ďalších atraktívnych miestach.

Zdieľajte článok



Odporúčame rotopedy






Ďalšie novinky

Ako často cvičiť na rotopéde?

Organizmus nie je dobre preťažovať a každodenný tréning sa môže vrátiť aj v podobe zdravotných problémov. Navyše je potrebné druhy športovania kombinovať.

Rotopédy s počítačom riadenou záťažou

Medzi najkvalitnejšie rotopédy patria tie s počítačom riadenou záťažou. V spojení s hrudným pásom a využitím rôznych HRC programov riadi váš tréning ako profesionálny tréner.

Moderné rotopédy v recenziách užívateľov

Hovoríte si, že by to chcelo zmodernizovať domácu posilňovňu, prípadne ju ešte len vybavujete? Rotopéd je základ. Pri jeho výbere vám môžu pomôcť skúsenosti užívateľov.

všetky novinky